· 

Goed voorbeeld…

Navelstaren, turen naar de regen die van bijna elke zomervakantiedag af druipt… het brengt mij op nieuwe ideeën. Zoals even in mijn foto-archieven duiken. Altijd verrassingen gegarandeerd! En kijk wat voor pareltje ik tegenkwam… een werkje van mijn moeder, toen zij als 17-jarige op de modevakschool snelschets na snelschets van model na model maakte. Vingervlugheid en trefzekerheid ontwikkel je daarmee, weet ik nu. En precies dat maakt de blik in deze kop zo pakkend. Ik weet niet of ze het ermee eens was geweest dat ik haar werk wereldkundig maak -zeker niet als het 'maar een schets' betreft- en ik kan het haar niet meer vragen. Maar ik vind dat mooie dingen meer gezien mogen worden en ik ben er ook trots op. Wat een rijkdom is het om op mijn moeder’s creatieve schouders te mogen staan. Zij is trouwens zeker niet de enige, daarover volgende keer meer.  Op wiens schouders sta jij eigenlijk met jouw talenten? 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Bart Stijn (zaterdag, 19 augustus 2023 20:48)

    Zeker een pareltje die schets en een lieve hommage aan je moeder.